Köpvillkor

KÖPVILLKOR
Alla varor förblir leverantörens egendom till dess full betalning kommit bolaget tillhanda. Alla försök till bedrägerier polisanmäls. Vi förbehåller oss rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Minsta beställningsbelopp som expedieras är 100 kr. Skicka inga förskott. Vi kan inte ansvara för t.ex. pengar, checkar och frimärken som skickas i brev. Vi reserverar oss för eventuella ”tryckfel” på denna webbsida. Vi förbehåller oss rätten att makulera köp. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Observera att uppgivet lagersaldo ej alltid stämmer överens med verkligt lagersaldo. Vi förbehåller oss rätten att makulera order. I priserna ingår moms med 25%. Om du är under 18 år så måste du ha målsmans tillstånd att beställa hos oss.

BETALNING OCH LEVERANS
Vi skickar våra paket med DHL, och i vissa fall UPS. Fraktkostnad från 59 kr. Ev. postförskottsavgift tillkommer. Normal leveranstid är 1-5 arbetsdagar.

BETALNINGSSÄTT 
Du har möjlighet att betala din order på följande sätt:

  • Postförskott
  • Klarna Faktura
  • Klarna Kortbetalning

EJ UTHÄMTAD VARA
För ej utlösta försändelser debiteras en avgift om 300 kr inkl. moms för att täcka Usa On Line AB:s transport- och administrationskostander.

TRANSPORTSKADOR
Alla paket som lämnar oss är försäkrade. Är paketet och/eller innehållet skadat när du får det, anmäl det genast på plats hos ombudet. Har du öppnat paketet och upptäcker skada så kontakta oss på 08-4464900 eller mail: info@usaonline.se.

ÅNGERRÄTT/RETUR
I enlighet med svensk lagstiftning om konsumentskydd vid distansavtal har privatkonsument 14 dagar på sig att frånträda sitt köp från det att kunden har mottagit produkten. Kunden har rätt att öppna och kontrollera varan. I de fall där värdeminskning skett vid öppnandet och kontrollen av varan kommer USA On Line AB debitera kunden för denna värdeminskning. Vid återsändandet skall returfrakten vara betald samt med faktura/följesedel bifogad och i förekommande fall vara tydligt märkt med returnummer. Varan bör vara förpackad i av Posten godkänt ytteremballage (t.ex. wellpappkartong) då det åligger kund att produkten inkommer till Usa On Line AB samt att den inte skadas under returtransporten.

På propellrar som testats gäller ej ångerrätt, däremot tillämpas bytesrätt till annan modell eller stigning. Vid retur eller byte av varor betalar kunden själv returfraktkostnaden. Om det däremot rör sig om en reklamation på grund av skadad vara eller att vi expedierat fel, kontaktar ni oss för kostnadsfri retursedel. OBS! Vi återbetalar ej den ursprungliga fraktkostnaden. EJ returrätt eller ångerrätt på tänddelar och elektronik, ex powerpacks, trim/tilt motorer, startmotorer etc.

Vid retur eller byte måste följande information bifogas varan:

  • Avsändare
  • Önskas byte, i så fall mot vad?
  • Bank, clearing och kontonummer
  • Om denna information saknas blir kunden själv ansvarig att kontakta oss inom 3 månader för åtgärd. Vi har ingen möjlighet att ”lagra varor” som saknar ovanstående information, och kommer därför att slängas efter 3 månader.

SAMTLIGA RETURER RETURNERAS SOM FÖRETAGSPAKET
Vi har inte möjlighet att kostnadsfritt hämta ut försändelser hos ombud. Försändelser som skickas till oss via ombud (dvs vi skickar ut personal för att hämta upp det), debiteras en serviceavgift på 150kr/per paket, på rekommenderade brev debiteras en serviceavgift på 300kr/per brev.

REKLAMATIONER 
Vi lämnar 2 års garanti på alla sålda delar, där inget annat anges. Vid reklamation skall köparen kontakta säljaren innan någon åtgärd vidtas. Vid godkänd reklamation ersätter eller reparerar vi den felaktiga delen. Vi ansvarar ej för följdskador oavsett orsak. Originaltillverkarens monterings- och skötselinstruktioner skall följas. Vid försäljning utanför Sverige betalar köparen samtliga fraktkostnader.

PERSONUPPGIFTER
I samband med din registrering och beställning godkänner du som kund att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den vara eller tjänst du som kund önskar få levererad. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice. Vi försäkrar även att vi inte kommer att sälja eller överlåta personuppgifter till andra företag eller personer i annat fall än där detta krävs för att fullfölja leverans.

FORCE MAJEURE
Usa On Line AB är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof.